Još članaka iz "Vijesti"

Vijesti hipertenzija

Hipertenzija može i kod adolescenata uzrokovati oštećenje organa Hipertenzija može vijesti hipertenzija kod adolescenata uzrokovati oštećenje organa Naime, uz sve veći broj pretile djece, učestalost hipertenzije je u porastu, a samim time i rizik od zatajenja organa kod adolescenata.

vijesti hipertenzija visok pritisak i unos vode

No, valja istaknuti da do oštećenja srca i krvnih žila može doći i kod adolescenata za koje se pretpostavlja da imaju normalni vrijednost hipertenzija tlak.

Ako se ne dijagnosticira i liječi, visoki krvni tlak može uzrokovati oštećenja u mozgu, očima, srcu i bubrezima.

vijesti hipertenzija diastolický tlak nad 100

Danas je svako peto dijete u dobi od 6 do 19 godina pretilo, što predstavlja ozbiljni zdravstveni problem. Da biste osigurali da vaša djeca nisu izložena riziku od visokog krvnog tlaka koji bi mogao dovesti do zatajenja organa, preporuča se provjera krvnog tlaka tijekom godišnjih posjeta liječniku.

VISOKI I NISKI TLAK SE REGULIRA U 3 DANA RIMARCHUK 10daymarketingmakeover.com

Jednako tako, roditelji vijesti hipertenzija ozbiljno shvatiti dijagnozu hipertenzije kod njihova djeteta. Smatra se da promjene načina života koje uključuju održavanje zdrave tjelesne težine, smanjenje unosa soli i redovitu tjelovježbu mogu pomoći u smanjivanju rizika od hipertenzije.

vijesti hipertenzija stupanj 3 hipertenzije i smanjena