Nogomet i hipertenzija

Nogomet hipertenzija. Saznajte više o vježbanju u sljedećim tekstovima:

Sadržaj

  nogomet hipertenzija

  Sve dobrobiti nogometa Osim što za muškarce predstavlja idealnu priliku da se redovito druže s prijateljima i uživaju u isključivo muškom svijetu, najvažnija sporedna stvar na svijetu - nogomet, učinkovit je za snižavanje povišenog krvnog tlaka. Do ovog su zaključka stigli udružemi istraživači Sveučilišta Exeter i Sveučilišta u Kopenhagenu koji su pratili 22 muškarca s blagom do umjerenom hipertenzijom. Ispitanici su bili stari između nogomet hipertenzija i 54 godina; polovica je "dobila zadatak" igrati nogomet sat vremena dva puta tjedno, dok je druga polovica saslušala liječnika opće prakse i njegove savjete za snižavanje tlaka kao što je povećanje tjelesne aktivnosti i zdrava prehrana.

  nogomet hipertenzija

  Nimalo iznenađujuće, svi su ispitanici doveli u red udio masnog tkiva, poboljšali su funkcije pluća, kod većine je zamijećeno znatno snižavanje tlaka. Kod tri četvrtine ispitanika je tlak bio unutar preporučenih granica. Nogomet hipertenzija je nogomet i vaš odabir rekreacije, budite oprezni jer ozljede prijete i na rekreativnom nogometu!

  nogomet hipertenzija

  Naime, dugi sprintevi i teški udarci, zajedno s naizmjeničnim zaprekama kao što je protivnička blokada usmjerena prema suparnikovim nogama, predstavljaju pravu opasnosti na nogometnom nogomet hipertenzija - čak i tijekom rekreativnog nogometa, sugerira nova studija.

  Nije obavezno, ali je lijepo od tebe!

  nogomet hipertenzija