Hipertenzija valovima

Život i zdravlje 2.6.2018. - Povišeni krvni tlak

Kreirano: Hitovi: Svjetska liga za borbu protiv hipertenzije je pokrenula Tema obilježavanja Svjetskog dana hipertenzije za razdoblje od Bez obzira na uzrok nastanka arterijske hipertenzije, bolest najčešće traje godinama, uglavnom bez prisutnih tegoba, a ukoliko se ne liječi, dovodi do oštećenja brojnih organa.

Stoga se hipertenzija valovima hipertenzija naziva još i tihim ubojicom, jer polovica ljudi nije ni svjesna povišenog tlaka, a dio onih koji znaju za povišen krvni tlak ga ne liječi ispravno. Trajno povišen krvni tlak često ne stvara nikakve tegobe sve dok ne nastanu trajna oštećenja mnogih organa.

hipertenzija valovima tablete za hipertenziju u pismu

Hipertenzija povećava rizik za nastanak srčanog infarkta, zatajenja srca, moždanog udara, oštećenja bubrega, sljepoće i dr.

Hipertenzija valovima s visokim vrijednostima krvnog tlaka imaju 4 puta hipertenzija valovima rizik od nastanka srčanog infarkta i 7 puta veći rizik od hipertenzija valovima moždanog udara nego osobe s normalnim tlakom. Prvi simptomi jutarnje glavobolje u zatiljku, vrtoglavica, umor, promjene vida, smetenost i dr.

hipertenzija valovima svaki stadij hipertenzije

Zbog toga je važno povremeno mjerenje tlaka, da se hipertenzija na vrijeme prepozna i započne liječenje. Za uspješno liječenje važnu ulogu ima pacijent koji treba sam kontrolirati tlak, prilagoditi stil života prehrana s manje soli, redovita fizička aktivnost, nepušenje izbjegavanje konzumacije alkohola, održavanje normalne tjelesne težine i izbjegavanje stresnih situacija i redovito koristiti terapiju preporučenu od liječnika.

hipertenzija valovima najnovija sredstva djelotvorna za hipertenziju

Povodom Svjetskog dana hipertenzije Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije je omogućio građanima besplatno mjerenje krvnog tlaka u prostoru Službe za epidemiologiju Vinkovci organiziranjem Dana otvorenih vrata u srijedu