Svjetski dan hipertenzije

Hipertenzija egipat

Sadržaj

  hipertenzija egipat

  Objavljeno: Svjetski dan hipertenzije Danas je na zagrebačkom Cvjetnom trgu obilježen Svjetski dan hipertenzije. Najvažniji dio priče o tlaku počinje na našem tanjuru.

  hipertenzija egipat

  Smanjiti unos soli, hipertenzija egipat raznoliku hranu koja je bogata kalijem, osobito puno voća i povrća, ne pušiti i ne piti alkohol i zašećerena pića, svakodnevno se puno kretati, preporuke su koje se mogu primijeniti kada je hipertenzija u hipertenzija egipat.

  Građani su na štandovima imali priliku izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi, a dobili su i niz korisnih informacija o hipertenziji, njezinim simptomima, mogućnostima prevencije i liječenja.

  hipertenzija egipat

  Hipertenzija predstavlja globalnu epidemiju i vodeći hipertenzija egipat rizika za smrtnost i onesposobljenost na globalnoj razini. Četiri od deset hipertenzija egipat osoba u svijetu starijih od 25 godina ima povišeni krvni tlak, a procjenjuje se da je hipertenzija odgovorna za 18 posto svih smrti na svjetskoj razini, odnosno kod 9,4 milijuna ljudi.

  Nepravilna prehrana odgovorna za oko 50 posto hipertenzija, tjelesna neaktivnost za oko 20 posto i pretilost za oko 30 posto svih hipertenzija.

  hipertenzija egipat