HRT: Visoki krvni tlak - hipertenzija

Hipertenzija leta

Po novom, još je veća opasnost da imate visoki tlak. Provjerili smo vrijedi li to i u Hrvatskoj

Home »Kardiovaskularni problemi Kardiovaskularni problemi Letenje može predstavljati veliku opasnost za osobe sa kardiovaskularnim problemima. Putnici koji spadaju u rizične grupe treba obavezno hipertenzija leta se konsultuju sa svojim lekarom, koji će im dati detaljne savete i preporuke.

hipertenzija leta izolirana hipertenzija u starijih osoba

Zdravstvena stanja koja su kontraindikovana tokom leta su brojna. Međutim pojedine zdravstvene smetnje ne moraju biti prepreka za letenje ukoliko su kontrolisane.

Osobe sa ugrađenim pejsmejkerom ili kardo-verter defibrilatorom mogu da putuju avionom ukoliko je njihovo zdravstveno stanje stabilno. Dodatni oprez prilikom leta i obavezne se preporučuje osobama koje imaju: kontrolisani povišen krvni pritisak, stabilnu anginu ili blaže srčane smetnje i aritmije.

hipertenzija leta da li je moguće igrati hokej s hipertenzijom

Kontraindikacije za letenje hipertenzija leta u slučaju blažeg infarkta miokarda ne sme se leteti minimum 7 dana u slučaju težeg infarkta miokarda ne sme se leteti minimum 4 do 6 nedelja u slučaju nestabilne angine kod nekontrolisanog povišenog krvnog pritiska kod ozbiljnih srčanih smetnji u slučaju vaskularnih oboljenja srca Defibrilatori Na svim svetskim aerodromima postoje automatski defibrilatori, uređaji koji vrše analizu srčanog ritma i daje uputstva spasiocu. U slučaju hipertenzija leta napada i prekida rada srca može nekome da spase život.

Defibrilatori se nalaze i na beogradskom aerodromu pravilno raspoređeni duž celog terminala: u holu za preuzimanje prtljaga, u holu za dočekivanje putnika, kod transfernog šaltera u tranztnoj zoni Hipertenzija leta 2 i u VIP salonu.

hipertenzija leta snizuje krvni tlak

Leave A Comment.