Arterijska hipertenzija-kontraindikacije

Hipertenzija elektrostimulator. 1. Zobene pahuljice

Sadržaj

  Bolesnici kojima hipertenzija elektrostimulator ugrađen sustav MRI SureScan mogu se podvrgnuti pretragama s pomoću magnetske rezonancije MRI za razliku od bolesnika kojima su ugrađeni standardni elektrostimulatori.

  hipertenzija elektrostimulator

  Upravo je po tome ova inovacija u srčanoj elektrostimulaciji bitna jer tijekom daljnjega života bolesnici nisu lišeni jedne od najsuvremenijih i najpreciznijih dijagnostičkih metoda slikovnoga, katkada i funkcijskoga prikazivanja različitih organa i organskih sustava ljudskoga tijela.

  Magnetska rezonancija predstavlja zlatni standard u dijagnostici brojnih malignih tumora i nekih neuroloških bolesti.

  hipertenzija elektrostimulator

  Ta se metoda sve više rabi u nizu dijagnostičkih protokola pa tako i u dijagnostici bolesti srca i hipertenzija elektrostimulator žila. Prema međunarodnim istraživanjima ustanovljeno je da više od polovice bolesnika s ugrađenim elektrostimulatorom srca tijekom hipertenzija elektrostimulator imaju barem jednom potrebu za dijagnostikom s pomoću magnetske rezonancije, a čak 17 posto takvih bolesnika već tijekom prve godine nakon ugradnje elektrostimulatora.

  hipertenzija elektrostimulator

  Međutim, nositelji standardnih elektrostimulatora ne mogu se podvrgavati magnetskoj rezonanciji jer su moguće ozbiljne komplikacije sve do smrtnog ishoda u svijetu je zabilježeno 13 smrtnih slučajeva. U Hrvatskoj se godišnje ugradi otprilike 2. Sustav SureScan omogućuje sigurno snimanje magnetskom rezonancijom pod određenim uvjetima te se na taj način omogućuje pravodobna i kvalitetna dijagnostika u različitim indikacijama.

  hipertenzija elektrostimulator

  Pored omogućavanja snimanja magnetskom rezonancijom Advisa MRI, sustav SureScan sadrži i vrlo napredan elektrostimulator s mogućnošću dugotrajnog zapisa intrakardijalnog EKG-a, a može pružati i neke druge informacije korisne u kroničnom praćenju bolesnika, posebice onih sa zatajivanjem srca.

  MRI SureScan i prateće elektrode plod su gotovo godišnjeg intenzivnog istraživanja i razvoja te je sigurnost kod MR snimanja dokazana u više studija s velikim brojem hipertenzija elektrostimulator.

  hipertenzija elektrostimulator